Mircea Rusnac – Klek, satul olimpic

Klek, așezare lângă Zrenjanin în districtul Banatul Central, este cunoscut și sub numele de „Satul olimpic”, așa cum l-a desemnat presa. Klecenii au câștigat până acum cinci medalii la Jocurile olimpice și diverse alte trofee sportive.
Născut la Klek, voleibalistul Vladimir „Vanja” Grbić a cucerit medalia de bronz în 1996 la olimpiada de la Atlanta și apoi medalia de aur la olimpiada de la Sydney din 2000 cu naționala Iugoslaviei.
Același palmares îl are și fratele său, Nikola Grbić, bronz la Atlanta și aur la Sydney ca și component al naționalei de volei a Iugoslaviei.
Tot din Klek provine și baschetbalistul Dejan Bodiroga, care a câștigat argintul olimpic la Atlanta în 1996, împreună cu selecționata Iugoslaviei.
Statistic vorbind, dacă se împarte numărul locuitorilor satului Klek la numărul de medalii câștigate la Jocurile olimpice, cele mai mari șanse de a cuceri o medalie la aceste competiții le au cei care s-au născut în satul bănățean amintit. Conform recensământului din anul 2022, la Klek s-au înregistrat 2.237 de locuitori.